Dažnai užduodami klausimai: kas, kaip, kodėl...

Dažnai užduodami klausimai: kas, kaip, kodėl…

Dažnai užduodami klausimai: kas, kaip, kodėl…

Ar būtinai stogo bagažinė ir bagažinės skersiniai turi būti to pačio gamintojo?

Ne, nebūtinai. Šiais laikais bagažinių tvirtinimai yra standartizuoti. Todėl stogo bagažinė gali būti X gamintojo, o bagažinės skersiniai Y gamintojo.

Ar gali stogo bagažinė išlysti ant priekinio ar galinio stiklo?

Taip, gali. Leidžiamas išlindimas tiek priekyje, tiek gale yra apie 15-20cm.

Į ką reikia atkreipti dėmesį perkant stogo bagažinę?

Perkant bagažinę visų pirma reikia atkreipti dėmesį į plastiko sudėtį. Reikia, kad jis būtų elastingas, tvirtas ir atsparus šalčiui bei karščiui. Mes rekomenduojame rinktis stogo bagažines kurios yra pagamintos iš ABS/PMMA plastiko.

Kokie lankstai yra geriausi?

Lankstai dažniausiai būna paprasti plastmasiniai. Tačiau kompanijos, kurios gamina tik pačio aukščiausio kokybės lygio stogo bagažines, vietoje plastmasinių lankstų montuoja specialius amortizatorius. Tai yra ženkliai patogiau ir patikimiau.

Ar verta specialiai rinktis stogo bagažinę su greito fiksavimo-tvirtinimo mechanizmais?

Čia atsakymo vienareikšmio būti negali ir nėra. Taip pat kaip, kad paklausus ar pirkti televizorių su žadintuvo ar 3D funkcija. Jei  Jūs tas funkcijas naudosite, tada taip verta, jei ne, tai ne. Tas pats ir su stogo bagažine – jei Jūs ją nuiminėsite ir uždėjinėsite kelis kartus per dieną, tada taip, verta. Bet jei Jūs ją uždėsite ir paskui kokias 10 dienų nenuiminėsite, tada paprastas tvirtinimas bus pats tas, juolab kaip praktika rodo – kuo paprastesnis tvirtinimas, tuom jis yra ilgaamžiškesnis.

Kokiu greičiu galima važiuoti su stogo bagažine?

Ne didesniu nei 130km/h, o su kai kuriomis bagažinėmis ir lėčiau.